4 Kasım 2010 Perşembe

BURSA ANATOLIUM AVM'YE ILK BAKIŞ (10.09.2010)

BURSA ANATOLIUM AVM'YE ILK BAKIŞ  (10.09.2010)

  Bugün Anatolium AVM'ye gittim. Bursa'da yeni açılmış bir AVM.Terminalin yanında ,
Yalova yolunda.Yaklaşık haftalardır billboardlarda reklamı döndü.Yok efendim çook
büyükmüş,yemek çeşitlerini civar şehirler kıskanıcakmış,o kadar müthiş konserler
yapılacakmış ki başka festivaller solistsiz kalacakmış vs.

  İlk önce Leroy-Merlin de bir işimiz vardı.Banyo küveti filan baktık fiyatlar uygundu.Ama mutfak takımları modelleri kötüydü çok kaba sabaydı ama müşterisi  olur ucuz sonuçta.Daha sonra sıra sıra dükkanların olduğu esas AVM bölümüne geçtik.Bayağı markalar dükkan açmıştı; LOFT,Mısırlı,Bir kaçyerli mücevherat markası.. .Ama o kadar basık geldi ki ortam anlatamam.Işıklandırması loştu ve tavanlar hernedense basık hissi veriyordu.Henüz açılmamış mağazalara eski bursa evlerinin ön cephesine benzer bir kamuflaj yapılması iyiydi.

  Fakat o kadar fazla detay vardı ki ortalıkta, gözlerimi ve beynimi yordu. Tavanların yer yer renk renk olması aynı renkte tavanlardan sarkan kelebek gibi süslerin olması kötüydü.

   Karnımız açıktı yemek katına çıktık.Yemek katı biraz daha havadardı.Ama 1950'li yıllardan kalma insanın üzerine sarkan renkli kocaman lambalar içimi sıktı.Ayrıca hiçbir düzen yoktu herşey karma karışıktı.Malatya
Pazarı'nın  tam karşısında hediyelik eşyaya benzer birşeyler serip satan birileri vardı.Yemek katındaki yemek çeşitliliğine de gelince; Mc Donalds, BurgerKing, Mr.Kumpir, BilmemneninPideli Köftesi, adı çok bilinmeyen bir köfteci yine adı sanı pek bilinmeyen bir lahmacuncu, chocolate şelalesi...Eminim bu yemek çeşitliğini komşu şehirler çok kıskanacak :) Mesela Far East gibi bir Çin-Japon restoranı olsa, osmanlı tarzı yemek restoranı olsa mesela veya moğolistan yemekleri restoranı veya italyan restoranı olsa, işte bu tarz restoranlar çevre illeri kıskandırabilir ancak.   

  Alt katta ;Kahve Dünyası için bir yer ayrılmış, bir de Gönül Kahvesi diye bir yer var.Dünya markalarını getiriyoruz pozundaki bir AVM'de Starbucks yok, Gloria yok veya bunlara eşit bir kalitede cafe yok.

   Bu arada 18 Eylül'de Anatolium'da Tarkan konseri olacak diye sağa sola asmışlar afişler.Tarkan'dan medet umuyorlar muhtemelen.  

  Peki asıl soru; Bu AVM uzun dönemde ayakta kalır mı? Şıkları gözden geçirelim..

    1.Merkeze uzak olması : KÖTÜ
    2.Bursa Terminalinin yanında olması : İYİ
    3.Leroy-Merlin, İKEA,Media Markt gibi marketleri bünyesinde barındırması : İYİ
    4.İç Dizaynı : KÖTÜ
    5.Otopark olanakları : İYİ
    6.Çocuklar için eğlenecek yer : İYİ
    7.Yeme içme yerleri : KÖTÜ

    4 İYİ'ye karşı, 3 KÖTÜ büyük ihtimal ayakta kalır ama bir sürü özel indirim günleri ve alışverişe
karşılık araba veya eşya çekilişleri düzenlemek zorunda kalabilir.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder