30 Kasım 2010 Salı

Dikkat ! Yediginiz Tavuklu Salata, bir dilim pizzadan daha zararlı olabilir, Peki Nasıl?

Dikkat ! Yediginiz Tavuklu Salata, bir dilim pizzadan daha zararlı olabilir, Peki Nasıl?

   Çalışıyorsunuz veya okuyorsunuz, nasıl göründüğünüzü çok önemsiyorsunuz veya zaten yaptığınız iş dolayısıyla nasıl göründüğünüz önemli.Yeşillik yemenin sağlık açısından faydalarından uzun uzun bahsetmeyeceğim, lakin şu an bu yazımı okuyor olduğunuza göre bu konuda da genel bilginiz olduğunu varsayıyorum.
  En azından haftanın 2-3 günü akşam yemeği veya öğle yemeği olarak tavuklu salata yenmesi pek çok uzman diyetisyen tarafından önerilen bir beslenme biçimi.Eğer salatanızı evinizde yapıyorsanız lafım yok, tavuk etini usulunce dilimliyor, fırında veya elektrikli ızgaranızda pişirip, bol yeşillikle tüketiyorsanız karlı taraftasınız.
  Dışarıda hazırlanan tavuklu salatalarsa oldukça riskli, çünkü hazırlanışı daha kolay olsun diye işletmelerin genellikle başvurdukları bir yan yol var.Tavuk etlerini sabahtan pişirip, hatta hatta önceki günden pişirip dondurucuya atıyorlarmış.Sonra mı? Siz tavuklu salata istediğiniz zaman önceden pişirilmiş bu tavuk etleri mini bir porselen kapta mikrodalga fırına konuyor, 2 dk'da tamam, tavunuğunuz taze pişmiş gibi , sıcacık, daha sonra salatanın çevresi oluşturuluyor marul, roka vb. ile.Mikrodalga'da ısıtılan yiyeceklerin belli bir zaman diliminden sonra sindirim sistemi kanserlerine, tiroid kanserlerine  yol açabileceği artık uzmanlar tarafından kabul edilmiş bir gerçek.Hatta bu yüzden Avrupa ve ABD'de pek çok aile mikrodalga fırınları mutfağından çıkarmış durumda.
  Peki pizza çok mu masum? Eğer taze hazırlanmışsa ve satılmak istendiğinde tekrar normal fırında ısıtılıyorsa, protein miktarı pizzasına göre değişmekle birlikte yalnızca tavuklu salatanın 2 katı kadar karbonhidrat alıyorsunuz.Pizzayı yanında minik yeşillik dolu salata tabağınız olmadan yediğinizde tek yaptığı fazladan karbonhidrat sağlamak,  çok masum değil biliyorum, artık onu da spor yapıp verin, kanserle karşılaşmanızdan iyidir.

  Salatacınız mikrodalga mı kullanıyor?
  1.Eğer salatanız 10-15 dk da hazırlanıyorsa, ev yapımı tavuklu salatanın yapımı en az 30 dk'yı alır.
  2.Salatanızın yapıldığı yeri görmüyorsanız.
  Şüphelenin...


                                           Tavuklu SALATA;
                                                 ortalama ; 416 kcal
                                                 ortalama protein: 24.2 gr.
                                                 ortalama karb. :15 gr.



                                           Bir Dilim İnce Sebzeli Pizza:
                                                       ortalama: 274 kcal
                                                       ortalama protein : 11.7 gr.
                                                       ortalama karb. : 32 gr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder